Glasvezelbehang – De oersterke oplossing voor scheurende muren.

Het hangt in bijna ieder huis en kantoor. Glasvezelbehang is het succes onder behangen van de laatste 10 jaar. Het behang is alles behalve bijzonder, maar oersterk, geschikt voor alle ondergronden en gemakkelijk te verwerken. Glasveelbehang is zeer geschikt voor niet geheel vlakke ondergronden denk dan aan muren met gaten, scheuren en oneffenheden. Het is eenvoudig afwasbaar,  afneembaar en heel goed overschilderbaar.  Deze behangsoort is gemaakt van fijne glasvezels daar waar normale soorten behang vaak gemaakt worden van papier. De glasvezels worden op een speciale manier verweven. Vervolgens worden ze geperst net zo lang tot er een enorm fijn en heel erg sterk gaas ontstaat. Het is mogelijk om in dit gaas lokale verdikkingen aan te brengen. Zo kun je dus een mooie structuur in het glasvezelbehang zichtbaar maken. Enkele voorbeelden van structuren die mogelijk zijn, zijn de visgraatstructuur, de zigzagstructuur, de ruitstructuur en de weefstructuur.

36457_IMG_3114_1Glasvezelbehang wordt vaak gebruikt om muren die beschadigd zijn te versterken. Is het pleisterwerk of het stucwerk van een muur niet zo goed, dan kun je dit met glasvezelbehang keurig tegen de muur houden. Het pleisterwerk of het stucwerk krijgt dan niet de kans om verder af te brokkelen. Wanneer je het glasvezelbehang voornamelijk heeft aangebracht om je muur te beschermen dan is kun je er gewoon overheen behangen. Je kunt er echter ook over heen schilderen. De structuur van het glasvezelbehang blijft dan gewoon behouden.

Je kunt daarnaast ook overwegen om geluiddempend glasvezelbehang aan te schaffen. Deze geluiddempende varianten van glasvezelbehang zijn echter wel iets dikker dan het normale glasvezelbehang. Wat ook noemenswaardig is, is het feit dat glasvezelbehang niet of nauwelijks zal branden. Zeker wanneer je het glasvezelbehang combineert met een ondergrond van gipsplaat dan ben je verzekerd van een uitstekende brandveiligheid.

Beheer

This is author biography section, post authors can write their basic introduction here. They can easily edit this by logging into their WordPress profile on your website. Telling your readers who you are gives a personal touch to your blog posts. Visit my website, Facebook, Twitter