Binnenschilderwerk

De kwaliteit van het binnenschilderwerk beïnvloedt de uitstraling van een pand of woning. Uw schilderwerk aan kozijnen, deuren, plinten, trappen, vloeren of complete keukens is bij Schildersbedrijf Jongman in vertrouwde en ervaren handen. Zij onderscheiden zich van andere binnenschilders in de regio, door de grote zorg die zij aan het voorwerk en ondergrond besteden. Ze hebben uitgebreide vak- en materiaalkennis en kunnen u adviseren over elk aspect van schilderwerk en wandafwerking.

Het hele jaar door is binnenwerk mogelijk. Specifieke wensen en/of eisen kunnen door ons geïnventariseerd worden. Op basis daarvan kan een persoonlijk plan opgesteld worden om op gestructureerde wijze tot het gewenste eindresultaat te komen. Bij binnenschilderwerk kunt u denken aan het schilderen van de muren, plafonds of kozijnen van uw huis. Ook het schilderen van trappen, vloeren en ruimtes die om een aparte behandeling vragen, zoals de badkamer, valt onder binnenschilderwerk.

Voor het binnenschilderwerk in uw woning, bedrijfspand of instelling maakt schildersbedrijf Jongman uitsluitend gebruik van professionele en milieuvriendelijke verf op waterbasis. Deze verfproducten zijn afkomstig van bekende fabrikanten zoals: Sigma en Boonstoppel. Door de combinatie van vakmanschap en het gebruik van kwaliteitsproducten zult u zien dat er een perfect resultaat wordt behaald.

Schilderwerk valt onder het lage btw-tarief van 9%.
Vanaf 2019 is het lage btw-tarief van 6% verhoogd naar 9%. Dit was het gevolg van de komst van 2 in plaats van 4 belastingschijven. Het lage btw-tarief is niet voor al het schilderwerk van toepassing.
Het is bedoeld voor het schilderen en stukadoren van particuliere woningen van 2 jaar en ouder.
Het gaat dan ook om bijvoorbeeld, tijdelijk leegstaande woningen, aanleunwoningen bij verzorgings- en verpleeginstellingen of ruimtes in bejaarden-, verpleeg- en verzorgingsinstellingen.
Maar ook gemeenschappelijke ruimtes in gebouwen die door meer mensen bewoond worden en bijvoorbeeld studentenwoningen.

foto01
foto02
foto03
foto04
foto05
foto06

Kloosters in gebruik voor permanente bewoning
Tweede (recreatie)woning die permanent bewoond mag worden.
Garages, schuren, serres en aan- en opbouwen die op hetzelfde perceel als de woning liggen.
Panden die als woning en als bedrijfsruimte gebruikt worden, mits meer dan 50% van het pand als particuliere woning gebruikt wordt.
Als het pand voor minder dan 50% als particuliere woning gebruikt wordt, mag u alleen voor werkzaamheden in het woongedeelte het 9%-tarief toepassen.

Hieronder vallen ook:

het voorbereiden van het schilderwerk
voorbehandelingen en de gebruikte materialen
het lakverven, vernissen en beitsen
het aanbrengen van een giet- of coatingvloer (mits sprake van het aanbrengen van een verfproduct)
het binnen een verfsysteem aanbrengen van flakes op trappen en vloeren

– het voorbereiden van het schilderwerk, zoals het schoonmaken en ontvetten van de ondergrond;
– de voorbehandeling, zoals het aanbrengen van voorstrijkmiddelen en grondverf;
– binnen- en buitenschilderwerk;
– de arbeidsuren én de materialen.

 

Het lage btw-tarief van 6% op schilderwerk blijft, ook na 1 juli 2015!

Sinds 2009 geldt er een laag btw-tarief voor schilder- en stucadoorwerk. Hierdoor betaalt u slechts 6% btw over uw schilderwerk. Deze regeling is permanent. Het lage btw-tarief is onder andere geldig op:

  • – het voorbereiden van het schilderwerk, zoals het schoonmaken en ontvetten van de ondergrond;
  • – de voorbehandeling, zoals het aanbrengen van voorstrijkmiddelen en grondverf;
  • – binnen- en buitenschilderwerk;
  • – de arbeidsuren én de materialen.

Het lage btw-tarief is geldig als u een schildersbedrijf inhuurt voor uw schilderklus, maar ook aannemers en klusbedrijven die het schilderwerk voor u opknappen vallen onder het 6% btw-tarief. Het lage btw-tarief van 6% op schilderwerk blijft, ook na 1 juli 2015, gewoon geldig!

Voor wie geldt dit lage btw-tarief?

Is het voordelige btw-tarief voor schilderwerk voor iedereen geldig? Het antwoord is nee, maar wel voor bijna iedereen. Een voorwaarde is dat uw woning ouder is dan 2 jaar, gerekend vanaf de datum waarop een pand voor het eerst als woning gebruikt wordt. De btw-verlaging is geldig voor zowel huur- als koopwoningen.